Branding agency in Den Haag

Onze werkwijze
Leestijd: 3 min
Time to read

“Een goed product of dienst verkoopt zichzelf”. Een uitspraak waar wij niet volledig achterstaan. Om succesvol te zijn is een goed product belangrijk - maar het is geen garantie voor succes. Veel merken zijn gestorven aan een stille dood omdat branding, communicatie en marketing onderschat werden.

Je bent met een reden hier: je herkent het belang en weigert je merk vroegtijdig af te zetten bij de digitale begraafplaats. Met onze creative agency in Den Haag zetten we je merk in de spotlights en geven we het de aandacht die het verdient. Lees op deze pagina hoe we dat aanpakken.

Wat is een branding agency?

De gele M, sierlijke letters van het frisdrankmerk of sportieve vinkje: iedereen is bekend met de beeldmerken van McDonald’s, Coca-Cola en Nike. Niet omdat hun product alle andere producten overtreft, maar omdat hun merkstrategie van A tot Z klopt.

Ons branding agency maakt jou opMERKelijk. Ons credo luidt dan ook “We’re unfolding brands into remarkable ones". Vanuit inhoud, strategie en ontwerp laten we je merk groeien. Van merkstrategie tot beleving: een branding agency ontzorgt je van A tot Z en laat je merk opvallen.

Je merk in de markt zetten

Je staat op het punt een nieuw product of dienst te lanceren. Of je hebt al een goedlopend bedrijf. Gaandeweg ben je van de route afgeweken, waardoor de huidige positionering onduidelijk is. Misschien is je huidige merk toe aan rebranding door imagoschade, een nieuw ingeslagen weg of fusie. Kortom: je wilt je merk (opnieuw) in de markt zetten. Dat doen we bij ons creative agency in Den Haag aan de hand van de volgende stappen:

Stap 1: Brand discovery

Jouw merk wordt ons merk, van hulpvraag tot realisatie. Want een goede samenwerking begint met een goede klik. Samen krijgen we de vraag scherp en bepalen we het einddoel.

Stap 2: Brand creation

Merken van morgen communiceren vanuit de inhoud. We verdiepen ons daarom met op maat gemaakte onderzoeken, branding sessies en gesprekken. We stellen kritische vragen. Het resultaat? Een vlijmscherpe merkstrategie. Dit geeft jouw merk houvast en is de basis voor het creatieve proces. Strategie en ontwerp gaan hier hand in hand. Vanuit de merkstrategie worden krachtige concepten voor de visuele identiteit of campagne ontwikkeld. Zo creëren we samen een overtuigende merkbeleving.

Stap 3: Brand management

Consistentie is belangrijk in de opbouw van een sterk en betekenisvol merk. Als branding agency geven we alle tools die je nodig hebt om zelfstandig merkspecialist te zijn van jouw merk. Denk aan een merkpaspoort, brandguide en templates. Zo is onze expertise altijd in de buurt - ook als we even niet aanwezig zijn.

Stap 4: Brand communication

De regels voor een consistent merk zijn opgesteld - tijd om het in de praktijk te brengen. We laten de rest van de wereld (of in ieder geval jullie ideale klant) kennismaken met de nieuwe identiteit. Denk aan de rebranding op de website, het maken van een animatie, magazine of infographic.

Stap 5: Brand activation

Meer uit je merk halen en de juiste doelgroepen aanspreken? Met een marketing- en  implementatieplan bepalen we wie je aanspreekt en met welke middelen.

Studio Piraat - het creative brand agency in Den Haag

Niet vanuit onderbuikgevoel, maar op basis van expertise, onderzoek en karaktereigenschappen van je merk je merk in de spotlights zetten? We werken vanuit de inhoud, begrijpen deze en leggen de link met je merk. Zo weet je zeker dat jouw doelgroep zich identificeert met jouw merk. Kies jij voor Studio Piraat: hét creatieve brand agency in Den Haag?

// Smooth Scroll