Branding studio

Onze werkwijze
Leestijd: 2 min
Time to read

Je product bepaalt voor een groot deel je succes. Maar met alleen een goed product ben je er nog niet. Je moet opvallen, gezien en gehoord worden. Te veel producten zijn vroegtijdig begraven op de digitale begraafplaats - omdat branding werd onderschat. Met een branding - oftewel een merkstrategie, laat je je ideale klant je merk ervaren. En dat is precies wat veel bedrijven missen. Onze branding studio in Den Haag zorgt ervoor dat jouw product wordt opgemerkt.

Wat doet een branding studio?

Een voorkeursmerk worden gaat verder dan alleen een aantrekkelijke prijs bieden of focussen op duurzaamheid. Waarom tellen we zonder te knipperen het drievoudige neer voor een Apple iPhone in plaats van een Samsung met vergelijkbare kwaliteit? Daarachter zit een ijzersterke merkstrategie.

Het merk speelt optimaal in op de emoties van de gebruiker. Ze blijven mysterieus rondom iedere lancering en laten hier en daar wat zaken uitlekken waardoor er een ‘buzz’ ontstaat. Daarnaast profileren ze zichzelf als 'premium merk' en hun producten worden geassocieerd met luxe. Tel daarbij de naadloze overgang tussen de overige producten van het Apple-arsenaal bij op en voordat je het doorhebt, betaal je meer voor de nieuwe iPhone dan voor de nieuwprijs van een gemiddelde laptop. Ook al schreeuwde je vooraf hard van de daken dat je dat écht nooit zou betalen. In onze branding studio zorgen we er samen voor dat je ideale klant ook voorkeur geeft aan jouw merk.

Een branding studio inschakelen voor jouw merk

Jouw merk opmerkelijk maken? Dat doen we samen met jou in 5 stappen.

Stap 1: Brand discovery

We behandelen jouw merk alsof het de onze is. Een goede merkstrategie begint bij het scherpstellen van de vraag en die beantwoorden we samen door het einddoel van het proces te bepalen.

Stap 2: Brand creation

Toekomstige merken communiceren op basis van inhoud. We onderzoeken, houden branding-sessies en stellen kritische vragen. Met als doel een messcherpe merkstrategie te formuleren. Dit is het uitgangspunt voor het creatieve proces, waarbij krachtige concepten voor visuele identiteit of campagnes worden ontwikkeld. Samen creëren we een overtuigende merkbeleving.

Stap 3: Brand management

Zodra de basis staat, reiken we jou alle tools aan om dé merkspecialist van je merk te maken. Voor iedere visuele uiting ken je de tone of voice, kleuren en lettertypen. Dit leggen we vast in een merkpaspoort, brandguide en templates. Ook als we even niet fysiek aanwezig zijn, kun je zelf aan de slag met je merk dat werkt.

Stap 4: Brand communication

De regels zijn bepaald, tijd om het spel te spelen! Samen met jou laten we de rest van de wereld, of in ieder geval jouw ideale klant, kennis maken met je (vernieuwde) merkidentiteit. Bijvoorbeeld door middel van een rebranding van de website of het creëren van verschillende uitingen zoals animaties, magazines en infographics.

Stap 5: Brand activation

‘Good things will happen for those who wait’. Nee! Wij geloven dat - als je een bepaald doel hebt - je ervoor moet strijden. Activeer je ideale klant met een slimme marketingstrategie. Raak de juiste snaar, speel in op de pijnpunten en emoties en zet jouw merk neer als voorkeursmerk.

​​​​Studio Piraat - het creatieve branding studio in Den Haag

Niet vanuit onderbuikgevoel, maar op basis van expertise, onderzoek en karaktereigenschappen van je merk je merk in de spotlights zetten? We werken vanuit de inhoud, begrijpen deze en leggen de link met je merk. Zo weet je zeker dat jouw doelgroep zich identificeert met jouw merk. Kies jij voor branding studio Studio Piraat?