Rebranding

Helder Onderwijsadvies
Verheldert de
leer-kracht

Introductie
Wie is Helder Onderwijsadvies?

Helder Onderwijsadvies is een onderwijsorganisatie die op maat gemaakte trainingen en cursussen aanbiedt voor docenten, leerkrachten, intern begeleiders en schooldirecteuren. Ze richten zich op het versterken van de positie voor de klas en het bevorderen van rust en vertrouwen in de schoolprestaties. Om de nieuwe marketingstrategie te versterken was een rebranding nodig.

Stimulerende ‘leer-kracht’
Als archetype ‘mentor’ steunt Helder Onderwijsadvies de 'leer-kracht'. Het doel was een plezierig karakter in de stijl te verwerken om de cultuur van Helder Onderwijsadvies naar buiten uit te stralen. En als onderscheid van de overwegend zakelijk en theoretisch ingestelde markt. Dit alles met het oog op het visualiseren van de kernwaarde, zonder te veel af te leiden van de essentie van het merk.

Flexibiliteit binnen strakke kaders
De basis van de identiteit komt voort uit het idee dat binnen de strakke kaders van de theorie vaak ruimte is voor flexibiliteit. In de identiteit hebben we gekozen voor zachte kleuren die onmiskenbaar plezier en positiviteit uitstralen, verrijkt met opvallende highlights zoals in de klas vaak gedaan wordt. Deze dynamiek zie je terug in de gehele stijl. Van de flexibiliteit in het logo, de zachte kleuren, illustraties en de micro-animaties op de website. Dit zorgt ervoor dat de interne cultuur van Helder Onderwijsadvies ook naar buiten wordt uitgedragen.

Verbergen
André Ligthart
Flexwise

“I noticed a real passion for their work in everyone we interacted with at Studio Piraat. They managed to translate our core values into a certain feeling: the exact feeling we want to evoke in visitors to our website. It inspires a lot of trust with external potential colleagues and within our organisation.”

Partners
Web development:  Jannes & Mannes
Photography:  Lizzy Zaanen
Copy:  Marion Smale

See our next case: Flossy