Best Branding Agency of 2022

Nieuws
November 2022
Reading time:
1.0
min.
November 2022
Time to read

Na in 2021 beoordeeld te zijn tot beste middelgroot design bureau, betreedt Studio Piraat dit jaar het toneel als nummer één bij de branding bureaus.

De volgende stap

“We zijn een hele tijd op zoek geweest naar het antwoord op de vraag: Waar worden we nou echt blij van?”, vertelt Dion. “Vervolgens kregen we vorig jaar de erkenning dat wat we doen werkt en aansluit bij de behoeften van onze opdrachtgevers. Dit jaar hebben we dat kunnen verdiepen. We zijn onszelf en ons werk nog serieuzer gaan nemen en zijn ons gaan richten op de kwaliteit van onze processen, zowel intern als extern. Inmiddels weten we niet alleen wat we willen doen maar ook hoe we het willen doen.”

Onze kracht zit hem in het voortbouwen

Studio Piraat gelooft in het verhaal van hun klanten, zonder deze onnodig te herschrijven. Sean vult dit aan: “We hebben duidelijk voor ogen waar onze kracht ligt: Dat is het voortbouwen op sterke elementen. De identiteit van een klant vatten op een manier waarop ze zich begrepen voelen en ze zichzelf van hun beste kant kunnen laten zien; dát geeft ons energie.”

“De erkenning van onze partners dat we niet hebben stilgestaan en zijn blijven aanscherpen, geeft enorm veel voldoening.”

Kinderlijke nieuwsgierigheid

“Een merk is een frame waardoor je onbewust de buitenwereld vanuit een bepaald perspectief ziet.” zegt Dion. Hij legt uit dat oprechte, kinderlijke nieuwsgierigheid de beste manier is om tot die kern te komen. “Ik denk dat deze intrinsieke motivatie is wat ons team kenmerkt. We zijn een groep mensen die verliefd is op hun vak en dat wil overbrengen op de buitenwereld. Van onze opdrachtgevers horen dat dit aanslaat is het grootste compliment.”

Dit is een interview met Dion van der Spek (Strategy director) en Sean Nelissen (Creative director) voor FONK magazine, Red alert

Read More

Type form

Moet nog gedaan worden

Our cases

A glimpse into our work

Discover more